Investeren, kan je zonder investering ook geld verdienen?

Investeren, kan je zonder investering ook geld verdienen?

Het enige juiste antwoord is NEE, nee dat gaat dus echt niet!
Niemand kan geld verdienen zonder ook maar enige vorm van investering. De meest traditionele manier van geld verdienen, het werken in loondienst vergt al een investering. Wellicht heb je het niet eens door dat je het doet maar vertel mij maar eens welke werkgever jou eerst geld geeft voor jij je tijd aan hem gaat investeren. Woon je verder dan loop of fiets afstand van je werkgever? Dan ga je waarschijnlijk met de auto naar het werk toe. In sommige gevallen heb te dan zelfs recht op een kilometer vergoeding. Maar dat geld krijg je pas bij je eerste loon. Dus de eerste dagen/weken/ maand, ben jij dat geld aan het voorschieten. Ook dat is investeren. Waarom zou je dat anders zien?

Wat is investeren nu precies?

Investeren is het opofferen van tijd, geld, mankracht ten behoeve van het behalen van een gesteld doel voor de langere termijn. In de volksmond komt het neer op ik betaal nu en verdien er later aan. Tenminste dat is de doelstelling natuurlijk. Zo is dat ook met de verschillende manieren om te investeren. Het doel is eigenlijk altijd wel gelijk, je wilt er beter van worden in de (nabije-)toekomst.

Bij investeren in je vaste baan in loondienstverband is het doel meestal een stabiel inkomen om je levensonderhoud mee te bekostigen. Soms legt men de lat hoger en probeert men door extra inzet, scholing en witte voetjes halen bij de baas, hogerop te komen en op die manier het maandelijks inkomen te verhogen. Ook die tijd en energie die je daarin steekt moet je zien als een investering in zijn puurste vorm.

Kies bewust als je gaat investeren in je toekomst

Als je ervoor kiest om iets voor je zelf te beginnen, of het nu een echte onderneming betreft of een extra inkomen om je financiële positie te verbeteren, kunnen we het er over eens zijn dat je een doel gesteld hebt voor de langere termijn. Om dat doel te behalen moet je gaan investeren. Tijd, energie en in veel gevallen ook geld.

Als je producten wilt gaan verkopen, die je direct inkoopt bij een groothandel, zal je die moeten betalen voordat je ze krijgt. Wil jij op basis van MLM ( multilevelmarketing ) gaan werken, is het logisch dat je daar eerst voor moet betalen. Of het verstandig is om hierin te investeren? Ja, dat is het zeker, mits je doelstelling is om met die betreffende producten te gaan werken en natuurlijk nog belangrijker: Kies het juiste MLM bedrijf! Veel MLM bedrijven blijken achteraf gezien vaak piramides die op hun punt staan. Het ziet er indrukwekkend uit, maar iedereen weet dat ze een keer omvallen.
Er zijn echter ook goede bedrijven in deze industrie, dat je daar ook leuk kunt verdienen is absoluut waar. De vraag is alleen of jij bereid bent en de inzet hebt om je een aantal jaren keihard in te zetten om dat waar te kunnen maken. Lees meer over MLM.

Enkele voorbeelden van investeren:

De supermarkt, zij verkopen levensmiddelen en aanverwante producten voor een gemiddeld huishouden. Hun doelstelling is een winst in een x periode. Dat kunnen ze alleen bereiken als ze investeren in een winkelpand, schappen om de producten te kunnen tonen aan de klant, personeel om die schappen te vullen en voor het afrekenproces, investeren in hun voorraden alles wat ze te koop aan bieden zullen ook zij eerst moeten inkopen. En dan nog de grootste kostenpost, ze zullen moeten adverteren om klanten te laten weten waar ze die producten nu kunnen kopen.

De drugsdealer die ’s avonds in de stad staat heeft zijn producten ook eerst moeten kopen bij zijn leverancier, zonder dat hij die investering doet, krijgt hij ze echt niet mee.

Een webwinkel, je moet investeren in de webshop, een goede domeinnaam, naamsbekendheid en natuurlijk ook in je producten.

Affiliate marketing, hier investeer je niet direct in de producten of in tastbare zaken, maar je besteed wel een hoop tijd en energie. Bij affiliate marketing verkoop je andermans producten. Je kunt je voorstellen dat je hiermee niet al te veel hoeft te investeren. Enkel een beetje tijd en soms een paar euro aan reclames om naamsbekendheid te krijgen. De keerzijde van deze medaille is natuurlijk dat je er maar een percentage aan overhoud. Hoewel je dit in de massa zeker als fulltime baan zou kunnen gaan creëren. Lees meer over affiliate marketing in het volgende artikel.

Resumé

Investeren hoeft niet altijd te betekenen dat je geld moet uitgeven.
Het is verstandig om te investeren als je een duidelijk doel hebt en weet hoe je dat doel wilt gaan behalen.
Er zijn meerdere manieren om te investeren maar houd je hoofd erbij en blijf bij producten/diensten waar jij affiniteit mee hebt.

 

Lees ook eens: MLM wat is het en hoe werkt het
Lees ook eens: Thuiswerk onderhoud mijn gezin