Thuiswerk onderhoud mijn gezin.

Thuiswerk onderhoud mijn gezin.

Thuiswerk onderhoud mij en mijn gezin!

Benieuwd hoe en waarom? Lees dan maar snel verder.

Failliet

In 2016 ging mijn bedrijf failliet. Een pijnlijk moment, deels door de huidige economie maar ook omdat ik zelf domme fouten had gemaakt. Tja daar sta je dan als gewezen zelfstandige, met een vriendin, huis en kids. Eerst maar naar de gemeente, zien of er tijdelijk een potje aan te spreken is.

Nee meneer, helaas niet, u was zelfstandige en dan heeft u daar geen rechten op. Heel krom natuurlijk maar niet onoverkomelijk, ik was/ben jong en fit genoeg om hard te werken, banen genoeg voor mensen die echt willen. Nou, dat viel tegen zal ik je zeggen. 25 sollicitaties later nog steeds met de handen in het haar aan de keukentafel.

Thuiswerk?

Is er dan geen thuiswerk om geld mee te verdienen vroeg mijn vriendin? Na een beetje speur werk kwam ik op een zelfde soort site als deze terecht, thuiswerkers gezocht, MLM programma’s affiliate marketing en nog veel meer van dat soort dingen.

MLM viel voor mij gelijk al af, een beetje met herbalife of schoonheidsproducten gaan slepen om ze te verkopen is niets voor mij. Daarnaast, ik moest geld inleggen wat ik liever besteedde aan mijn kinderen en de boodschapen.

Thuiswerk, je kunt er van leven

Uit eindelijk kwam ik op een website waar ze chatoperators vroegen. Je gaat daar dan tegen wil en dank in, berichten beantwoorden die mannen sturen naar een sexdate website. Ze betaalden per bericht en het bedrijf waar ik me inschreef had goede reviews op internet. Ik heb eerst zitten rekenen, als ik zoveel berichten verwerk maal zoveel cent verdiende ik maar een euro of 6 per uur. Ik kon niet al te snel tikken en verwachte ook wel eens een lastig gesprek te krijgen waarbij ik hulp nodig zou hebben.

Thuiswerk betaald niet veel?

Tja, moest ik echt voor dat geld gaan werken?? Mijn trots zei dat ik er ver vandaan moest blijven, mijn bank en honger naar inkomen zeiden me alles aan te pakken. Ik bedoel maar, ik had toch niets te doen. Dan kan ik 5 uur op internet zoeken naar een baan die ik misschien toch niet krijg of ik zoek maar 1 uur per dag en ga dan 4 uur lang 6 euro per uur verdienen.. Die keuze was snel gemaakt.

Ik begon als operator en zoals dat gaat raakte ik langzaam verslaafd aan het werk. Je moet echt openminded zijn, een beetje prettig gestoord en vooral een doorzetter. Eigenschappen die ik allemaal wel bezat.

Mijn coach leerde me omgaan met lastige klanten en al snel haalde ik een boven gemiddelde snelheid, ruim 100 berichten per uur ramde ik er doorheen. Met de progressieve staffel die ik toen had, betekende het dat ik ineens naar ruim 275 euro aan verdiensten per week ging. Geen vermogen natuurlijk, maar vanuit mijn luie stoel, lekker met de kids om me heen mijn werk doen en geld verdienen? Het smaakte naar meer.

“Promotie”

Niet veel later kreeg ik van het bedrijf waar ik die berichten verwerkte een mailtje, we zoeken coaches, is dat niets voor jou? Nou ja, hogerop komen, nog steeds lol in mijn werk, waarom ook niet. Binnen no time maakte ik deel uit van het coach team. Mensen helpen bij lastige berichten, nieuwe mensen werven waar ik ook nog eens een vergoeding over kreeg en dan het opleiden van de nieuwe mensen nog eens waar ik ook nog voor betaald werd.

Het werk koste me ineens mijn volledige dag, ik had al geen zin meer in onnozele sollicitaties, maar inmiddels verdiende ik een kleine 500 euro per week. Dat is toch al snel 1800 netto per maand, na aftrek van een beetje belastingen. Niet het inkomen wat ik wilde maar we konden er mee uit.

Kun je geld verdienen met affiliate programma’s?

Niet veel later leerde ik mensen kennen die geld verdienden met affiliate marketing. Ik had er nog nooit van gehoord maar het klonk interessant. Natuurlijk hield ik rekening met hun grootspraak in wat ze beweerden te verdienen. Ik ging op onderzoek uit. Online snuffelen in mijn vrije uurtjes, hoe werkt het, wat moet je doen, betalen ze echt? Wat koste het en dat soort zaken.

Ik kwam uit bij een partij die affliate aanbood in de datingbranche, de branche waarin ik al een tijdje werkte. Het sloot wel aan bij mijn wensen en waarom niet meer verdienen door zelf klanten aan te dragen. Het mes snijdt dan zeker aan alle kanten.

Gewoon proberen

Ik meldde me aan bij een bedrijf in deze branche, ik kon direct aan de slag en dat deed ik dus ook. Ik plaatste links en teksten op gratis marktplaatsen, koos een mooie banner uit en liet die via een speciaal reclame bureau verspreiden en natuurlijk vergat ik ook niet om een google advertentie campagne neer te zetten. Al met al investeerde ik 50 euro per week aan deze marketing. Een gokje om eens te zien of er geld in zat, binnen een maand zou ik wel verder zien.

Die maand besteedde ik 221 euro aan marketing, maar ik had ook al voor 149 euro aan verdiensten binnen gehaald. Snel even in gesprek met mensen die ervaring hadden, wat is wijsheid in mijn situatie, doorpakken of verlies nemen. Het devies was, probeer het nog eens een maand, heb je dan geen winst, moet je direct stoppen.

Nou goed, zo gezegd zo gedaan, die volgende maand besteedde ik door mijn eigen fout, 324 euro aan campagnes. Maar gelukkig was de omzet gestegen naar 495 euro die maand. Het kon dus uit en het dekte het verlies van de maand daarvoor en dan nog had ik een kleine winst geboekt. Ik schroefde de investering per maand op naar 500 euro.

Dat wilde ik eens een maandje aanzien, voor die maand omwas besloot ik al om die 500 euro per maand er in te houden. Op de 16e van die maand stond mijn omzet namelijk al op 700 euro. De klanten die je op dag 1 aanbrengt, mits ze blijven kopen natuurlijk, blijven gewoon qua verdiensten aan jouw gekoppeld.

Die maand haalde ik meer dan 1200 euro aan verdiensten binnen met de affiliate marketing alleen al. Daarnaast het chatten nog om de tijd op te vullen en voor de verjaardag van de kleine meid die aanstaande was.

Het resultaat van thuiswerk, na een paar jaar.

Al met al, stond ik financieel al heel snel weer waar ik zijn wilde. Nu, in 2019 biedt ik zelf werkzaamheden aan als chatoperator en begeleid ik mensen die graag als affiliate willen starten. Ik verdien er geen wereld inkomen aan, maar alle beetjes helpen.

Mijn inkomen nu.

Mijn affiliate inkomen ligt stabiel rond de 1400 euro, met slechts 450 euro aan vaste uitgaven. Ik geef nooit meer of minder uit dan dat bedrag, in ruil daarvoor blijft mijn inkomen bijzonder gelijkwaardig. Natuurlijk heb ik eens een “slechte maand” met slechts 700 euro aan affiliate inkomsten, daar tegenover staan ook de uitspattingen de andere kant op naar 2000 euro per maand.

Ik ben dus al een tijdje volledig zelfstandig, ik werk inmiddels nog maar 6 uurtjes per dag en de rest van de tijd besteed ik aan mijn gezin. Ik verdien de kost met thuiswerk in de erotische branche, ik schrijf dit blog en heb nog een paar websites, al met al, niets om me voor te schamen.

Wil jij ook chatoperator worden?
Solliciteer hier!

Lees ook eens: Investeren, kan je zonder investering ook geld verdienen?
Lees ook eens: MLM wat is het en hoe werkt het
Lees ook eens: MLM, eigenlijk toch niet zo slim