MLM, eigenlijk toch niet zo slim.

MLM, eigenlijk toch niet zo slim.

Multilevel Marketing

MLM, waarom zou je er eigenlijk aan beginnen?

Tja vele roepen altijd dat ze honderden euro’s verdienen met MLM. Dat kan best zijn maar echt een enorm toekomstperspectief bied het eigenlijk niet. Zeker niet als je even logisch gaat nadenken. Heel veel mensen stoppen na een korte periode al met MLM. En dat is best begrijpelijk. Wil je echt succesvol worden moet je een heel groot netwerk opbouwen. Nu is dat nog wel te realiseren, maar waarom zou je dat doen?

Een groot netwerk, verdienen of je markt verzieken?

Als je binnen de MLM business een groot netwerk weet op te bouwen ga je echt leuk verdienen. Over alle schijven in je netwerk verdien je dan namelijk een percentage van iedere verkoop. Dat is natuurlijk heel erg leuk maar veel mensen zoeken ook veel klanten. Hoe meer distributeurs je hebt, hoe meer jij verdient. Maar is dat ook echt zo? In de basis wel natuurlijk maar het heet netwerkmarketing. Dat suggereert dat je aan je vrienden en kennissen probeert te verkopen. Natuurlijk lukt je dat goed als je een beetje leuk kunt verkopen. Maar wat gebeurd er als jij binnen jouw vriendenkring 2 distributeurs vind?

Die 2 distributeurs hebben waarschijnlijk een deel de zelfde vrienden en kennissen. Hoe meer jij uitbreid, hoe meer jij de concurrent word voor je zelf en je distributeurs. Natuurlijk kan je daar onderling afspraken over maken.

Je bent niet de enige MLM aanbieder!

Je bent niet meer de enige aanbieder, dus krijg je een prijsgevecht, uit eindelijk is dat niet meer te voorkomen. Zelfs met verplichte tarieven gaan mensen daar de producten goedkoper aanbieden door middel van cashback en andere promoties. Je maakt het jezelf dus eigenlijk alleen maar heel erg moeilijk.

Natuurlijk kan je ook gaan verkopen aan onbekenden maar dit wil iedereen wel. Je krijgt dus steeds lastiger nieuwe klanten. Of je gaat onnodig veel betalen voor advertenties. Wat ook een vrij logisch gevolg is natuurlijk.

Maar mijn product heeft miljoenen potentiële kopers

Top, dan zal je de eerste jaren best leuk gaan verdienen. Maar de marktwerking zal je op een bepaald moment zeker gaan inhalen. Als jij product A verkoopt voor prijs Y zal Pietje het zelfde product uit eindelijk gaan aanbieden voor prijs Z. Daarmee is hij goedkoper dan jij en zal hij dus meer verkopen naar zich toe trekken. Dus hoe zinvol is deze manier van marketing uit eindelijk?

 

Lees ook eens: MLM, wat is het en hoe werkt het
Lees ook eens: Thuiswerk onderhoud mijn gezin
Lees ook eens: Investeren, kan je zonder investering ook geld verdienen?