Werken als webcammodel?

Werken als webcammodel?

sexy webcammodel

Werken als webcammodel, voor wie is het weg gelegd en wat verdiend het nu echt? In dit blog hopen we je daar meer duidelijkheid over te geven en geven we je ook de beste adressen waar jij terecht kunt als je wilt starten als webcammodel/performer.

sexy webcammodel

Voor wie is webcammodellen werk geschikt?

Ik ben geneigd om te zeggen dat iedereen webcammodel zou kunnen worden. Maar echt realistisch is dat natuurlijk niet. Niet zo zeer omdat het uiterlijk mee telt, maar meer omdat niet iedereen op zijn gemak is om zijn/haar lichaam te laten zien in sexy poses voor de webcam.

Laten we beginnen met zeggen dat het voor het geslacht niets uit maakt. Mannen kunnen minstens net zoveel verdienen als vrouwen. Stellen is heel veel vraag naar, mits je niet te veel opgaat in je eigen partner en jij/jullie de bezoeker geven waar hij voor komt.

Of je nu jong bent of ouder, dun, middelmatig of fors, voor iedere performer is wel een bezoeker. Iedereen heeft een andere voorkeur, een andere smaak. Op seksueel gebied is dat niet anders natuurlijk. Soms is het zelfs zo dat de knappe “barbies” minder verdienen dan het type buurman/buurvrouw. Dit is eigenlijk heel logisch want wil jij een gesprekje met iemand waarvan jij zeker weet dat je haar/hem nooit zult kunnen krijgen? Of kies jij liever voor een man/vrouw/stel dat jij in je dagelijks leven ook echt eens zou kunnen tegenkomen?

De meeste klanten gaan uiteindelijk voor een erotische beleving met een webcam performer waarmee ze zichzelf kunnen identificeren.

Dus kortom, webcammodellen werk is geschikt als jij sexy bent, zelfverzekerd bent, jij geen moeite hebt met erotiek voor de webcam, je minstens 18 jaar of ouder bent en je natuurlijk een gezonde dosis zin hebt om geld te verdienen.

Webcam werk, erotisch werk?

Webcam werk draait voornamelijk om het erotisch opwinden en verleiden van klanten. Een klant komt online om aan zijn huidige leven te ontsnappen om even een stukje fantasie te beleven. En ja, omdat 98% van de klanten mannen zijn, zullen ze graag meer willen dan enkel je gezicht of body zien. Hoe ver jij gaat in je show’s is aan jouzelf. Het is je goed recht om bepaalde dingen niet te willen en te doen. Geef dergelijke dingen ook altijd netjes aan bij je webcam profiel.

Wanneer een klant bij voorbaat kan lezen wat hij wel en niet van je kan verwachten, zal hij later niet teleurgesteld zijn en zeer waarschijnlijk weer bij jou terug komen. 

Hoe ver jij gaat met een klant, met het laten zien van al dan niet seksuele handelingen, dat is geheel aan jezelf. Een vrouw/man/stel dat in sexy lingerie, verschillende uitdagende poses aanneemt, elkaar/zichzelf streelt over de lingerie heen, kan voor veel klanten al meer dan genoeg zijn om lekker met je te genieten. Sommige klanten kan het echter niet ver genoeg gaan, tot aan het extreme aan toe. Wanneer dit bij je past, jij hiermee geen problemen hebt, adviseren wij altijd om de klant te geven waar hij om vraagt, mits het binnen het redelijke blijft waarmee jij jezelf kunt verenigen. Met andere woorden, doe nooit iets tegen je zin. De klant zal dat merken en zich daar slechter bij voelen.

Webcam performers maken dus gebruik van de geile, erotische verlangens om hun klanten uit de dagelijkse sleur te helpen, ze een heerlijke ervaring te laten beleven en daarmee, kunnen ze echt heel leuk verdienen.

Wat verdiend een webcammodel

Wat verdient een gemiddeld webcammodel?

Wanneer je op een wervingswebsite komt waar ze op zoek zijn krijg je verdiensten te zien die je aansporen, motiveren en laten dromen van top inkomens. Maar is dat wel realistisch?

NEE!, dat is geen realistisch beeld voor een startende webcam performer, MAAR… het zijn wel bedragen die mogelijk te halen zijn. Tja, is het nu wel of niet realistisch?? In eerste instantie wanneer jij begint als webcam performer, zul je geen dikke verdiensten opstrijken. 

Je zult een klantenkring moeten opbouwen, je zult moeten leren hoe jij je wilt presenteren, hoe ver je kunt gaan en hoe jij het beste met je klanten om kunt/moet gaan. In al deze zaken wordt je door de betere webcam studio’s goed begeleid en ondersteund. Door middel van video trainingen, blogs, contacten met collega performers zal je stapje voor stapje leren hoe jij met een klant moet omgaan, hoe jij hem kunt verleiden en hoe jij ervoor kan zorgen dat een gratis bezoeker, zijn geld gaat uitgeven voor een webcam-sessie met jou!

Klanten betalen per minuut of per creditbundel.

Wanneer een klant een creditbundel heeft gekocht zullen de minuten die hij bij jou in de webcam room besteed, als verdiensten bij jou worden bijgeschreven. Het zelfde geldt voor klanten die inbellen. Deze verdiensten worden ook als credits op jouw account bijgeschreven.

Gemiddeld verdien je tussen de 35 en 45% aan een bezoeker die een betaalde sessie met jou wil. Bij veel camsites zul je meerdere betalende bezoekers kunnen ontvangen en in veel gevallen kunnen klanten als “gluurder” mee kijken tijdens een “private” chat die jij hebt met een klant.

Bij een “private” chat betaald de klant een hoger tarief om met jou een op een te kunnen genieten. Een “gluurder” betaald aanzienlijk minder, maar hij kan dan ook niet mee praten of zijn eigen cam aanzetten.

De gemiddelde vergoeding per minuut ligt daarmee rond de € 0,40 per minuut. Een beetje klant die jij bezig weet te houden zal ongeveer 20 minuten met jou in gesprek zijn. Dat betekend dat je daarmee € 8,- verdient hebt. Wanneer je dan ook nog eens 2 “gluurders” hebt, die € 0,30 per minuut betalen, strijk je daarmee nog eens € 6,- op. Je hebt dan in die 20 minuutjes € 14,- verdient.

Natuurlijk zal je meer klanten per uur kunnen ontvangen waarmee je gemiddelde inkomen, als je het leuk en goed aanpakt, al snel rond de 20 tot 25 euro per uur zal liggen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw show, presentatie en natuurlijk ook van welke tijden jij online bent. Wanneer jij 3 uurtjes per dag de tijd neemt en je doet dit 4 dagen per week, verdien je al snel € 240,- in een weekje.

Dat is een leuk extra inkomen. Wanneer jij meer tijd kan en wil investeren, kan je hieruit zelfs een normaal inkomen verdienen. Blijk je een echte topper te zijn? Heb je erg veel lol in je webcam sessies en ga je er helemaal voor? Dan zijn bedragen van rond de 3/4 en soms zelfs € 5.000,- heel goed haalbaar. Maar, zoals gezegd, alle begin is moeilijk en je zult in het begin heel veel tijd besteden in een lege chatroom. Het devies is zoals met alles wat je moet opbouwen voor jezelf, gewoon volhouden en doorgaan. Laat je niet ontmoedigen door een slechte dag, een slechte week of een vervelende klant..

De aanhouder wint en in dit geval, de aanhouder verdient leuk geld!

Interesse gekregen om aan de slag te gaan?

Tags: , , ,